Sunday, March 22, 2009

Meriküla blogi algas kohtumisest oravaga

21. märtsil 2009 vudis üks orav üle tee

Oli väga ilus kevadine päev ja mõtlesin, et viimati kirjutasin koduteed ületavatest loomakestest ühes kirjas strateegilise keskkonna mõjude hindamise spetsialistidele, kes tegelevad praegu meie kodu ümbruse detailplaneeringu rakendamise võimalike mõjude hindamisega. 

Jalutuskäigu lõppedes, mis fotosid klõpsutades kestis mitmeid tunde, otsustasin, et võiks oma küla lood lugemiseks üles kirjutada ja teistele lugemiseks üles panna.

Praegu on küla kuum teema siseministeeriumi organiseeritav kogu sisekaitseakadeemia kolimine meie külla (Piritalt, Kase tänavalt ja mujalt).
Sisulisel kolib "linn" meile ja kogu asjaajamise juures (detailplaneeringutega tutvumine, projektid, visioonid, soovid, võimalused, mõjude hinnangud, koosolekud jne jne) hakkasin meie küla, loodust, looduskaitseala ja kõike muud eriliselt väärtustama. 

Kuna riiklike arendajate survel ja teemaga seotud huvigruppidega koostöös on tekkinud vajadus asuda meie loodust ja küla kaitsma, siis sellest ajendatuna asutasingi veebilogi (blogi) selle kohta, mis toimunud ja mis edasi toimuma hakkab. 

Loodan, et peale siin kirjutatud materjaliga tutvumist hakkab Meriküla ka sulle meeldima ja hoolid sellest, millised välised mõjud me elukeskkonda mõjutama hakkavad. 

On küll üks väike kant Eestis, aga arvan, et külas toimuvad sekeldused, arutelud, vaidlused, koostöö, muud toimetamised, rõõmud ja mured on paljudele äratuntavad.

Head lugemist ja kohtumiseni Merikülas!


1 comment: